De Wadder is een Nederlandse stalen platbodem uit de 70-er jaren. Er zijn er ongeveer 100 van gemaakt. Er varen er op dit moment nog enkele tientallen rond.

 

Dit Zeilschip heeft heel veel ruimte, de stahoogte in de kajuit is bijna 2 meter, een grote buitenkuip van 2,5 bij 2,5 meter. Het ophaalbare midzwaard zorgt voor een geringe diepgang waardoor er een zeer groot vaargebied bereikbaar is. Het schip heeft ook een behoorlijke zeileigenschappen door zijn meerdere zeilen. De Wadder biedt vijf slaapplaatsen, twee (losse) in de achterkajuit en drie in de kajuit. Dat maakt dat de Wadder het een heerlijke familieboot is. 

 

De maatvoering is als volgt; 
Lengte 8.05 meter,
Breedte 3 meter,
Diepgang 0.65 respectievelijk 1.60 meter.
Doorvaarthoogte net onder de 11 meter.

 

Naast deze tekst vind u de originele verkoopfolder uit de jaren ‘70. Als u hier op klikt zal deze u een impressie geven van hoe de Wadder eruit ziet. Een aantal Wadders zijn nog in oude staat,  anderen zijn verbouwd naar eigen wensen. Al met al maakt dit het de moeite waard om verder te struinen over deze site en meer te weten te komen over de geschiedenis van dit bijzondere scheepje.